otisky a stěry

 

Nabídka je určena především pro potravinářské provozy, kosmetickou výrobu nebo zdravotnická zařízení.

Odběr provedeme na žádost firmám i soukromým osobám při řešení kontaminace určených prostor.

 

Vyhláška MZd 289/207 Sb. v platném znění předepisuje v potravinářském provozu kontrolu prostředí.

Stěry z povrchu výrobního zařízení se odebírají z plochy 10 cm2 po skončení čištění a dezinfekce.

Určuje se počet aerobních a anaerobních mikroorganismů a salmonel.

 

Na žádost lze vyšetřit další mikroorganismy:

  • Listeria
  • Escherichia coli
  • koliformní bakterie
  • Enterobacteriaceae
  • kvasinky a plísně

 

Kontrolu prostředí můžeme provést otiskem. Výsledek je na plochu 20cm2.

V kosmetických výrobách se provádí stěr na plochu 100cm2 a otisk na plochu 20cm2.

 

Destruktivní metoda:

Pro provozy s porážkou zvířat (skot, ovce, kozy, koně, prasata).

Dle normy ČSN ISO 17604 se vyšetřuje celkový počet mikroorganismů a Enterobacteriaceae.

 

 Na žádost lze vyšetřit další mikroorganismy:

 

  • Listeria
  • Escherichia coli
  • koliformní bakterie
  • Salmonella
  • Campylobacter