rozbor potravin

Nabízíme mikrobiologický rozbor široké škály potravin (od základních surovin ... maso, vejce....přes hotová jídla a polotovary ... vlašský salát, šunka.... po potravinové doplńky).

Rozbor potravin je prováděn podle ČSN 56 9609 z roku 2008, která, podle druhu analyzované potraviny, zmiňuje stanovení těchto mikroorganismů.: 

 

  • Escherichia coli
  • koliformní bakterie
  • celkový počet mikroorganismů
  • Salmonella
  • koaguláza pozitivní stafylokoky
  • Clostridium perfringens
  • sulfitredukující klostridie
  • Enterobacteriaceae
  • Bacillus cereus
  • Listeria monocytogenes
  • potenciálně toxinogenní plísně Aspergillus flavus
  • plísně
  • laktobacily

 

Podle přání zákazníka jsme schopni stanovit široké spektrum dalších mikroorganismů (např. Campylobacter spp., Shigella, Pseudomonas aeruginosa...).

Po domluvě se zákazníkem nabízíme také vyhodnocení kritických bodů výroby a z toho vyplývajících doporučení testovaných mikroorganismů.