rozbor potravin
Nabízíme mikrobiologický rozbor široké škály potravin (od základních surovin ... maso, vejce....přes hotová jídla a polotovary ... vlašský salát, šunka.... po potravinové doplńky).
Rozbor potravin je prováděn podle ČSN 56 9609 z roku 2008, která, podle druhu analyzované potraviny, zmiňuje stanovení těchto mikroorganismů.:
- Escherichia coli
- koliformní bakterie
- celkový počet mikroorganismů
- Salmonella
- koaguláza pozitivní stafylokoky
- Clostridium perfringens
- sulfitredukující klostridie
- Enterobacteriaceae
- Bacillus cereus
- Listeria monocytogenes
- potenciálně toxinogenní plísně Aspergillus flavus
- plísně
- laktobacily
Podle přání zákazníka jsme schopni stanovit široké spektrum dalších mikroorganismů (např. Campylobacter spp., Shigella, Pseudomonas aeruginosa...).
Po domluvě se zákazníkem nabízíme také vyhodnocení kritických bodů výroby a z toho vyplývajících doporučení testovaných mikroorganismů.